top of page

Rodfæstet - historien om et sted, et snedkeri og dansk kulturarv

Et ønske om at dokumentere et unikt møbelsnedkerhåndværk, bakket op af en stor serie fotos fra Rud. Rasmussens Snedkeriers værksted på Nørrebro i København, satte dette bogprojekt i gang.

Det er designskribent Thomas Dickson og snedkermester Jørgen Rud. Rasmussen, der i ord og billeder tegner et kærligt portræt af en virksomhed, som fungerede 142 år på samme adresse.

Rud. Rasmussens Snedkerier producerede væsentligt møbler af Kaare Klint og Mogens Koch. Snedkeriet udførte derudover en række specialindretninger og -opgaver for virksomheder og private, både i Danmark og i udlandet. Det kvalitetshåndværk, som kendetegnede virksomheden, blev skabt i tæt samarbejde med de bedste arkitekter, snedkere, lærlinge, syersker og tapetserere. Kvalitet og omhyggelighed er under pres i disse år.

Bogen fortæller historien om en virksomhed, der stædigt fastholdt at være et snedkeri og ikke en industri. Helt frem til 2011, hvor familien efter modne overvejelser valgte at sælge snedkeriet til Carl Hansen & Søn, som i 2016 flyttede produktionen til Fyn.

Bogen er rigt illustreret af bl.a. fotograf Kim Ahm, der har fanget stemning og processer fra værkstedet på Nørrebrogade 45.

Bogen Rodfæstet. Møbelhåndværk fra Rud. Rasmussens Snedkerier
ThomasDickson.jpg
J%C3%B8rgenRudRasmussen_edited.png
KimAhm.jpg
bottom of page